Miten voin auttaa?

Ask your questions here!

Mitä teen jos lähetykseni ei ole saapunut perille tai se on vahingoittunut?

Voit seurata lähetyksesi kulkua lähetysten seurannassa, jos lähetyksellä on seurantakoodi. Jos seurantakoodia ei ole, sen kulkua ei voida yksilöidä ja lähetyksen kulkua on käytännössä mahdotonta selvittää. Lähetystunnus on kaikissa paketeissa, mutta ei tavallisissa kirjeissä.

Varmista myös lähetyksen kulkunopeus osoitteiden välillä toimitusaikakyselystä. Lähetyksen postiinjättöaika vaikuttaa siihen, mihin postin kuljetukseen lähetys ehtii. Jos lähetys ei ehdi jättöpäivän postin kuljetuksiin, sen toimitusaika alkaa seuraavasta arkipäivästä. Lähetys voi viivästyä jos vastaanottajan osoite on kirjoitettu väärin. Posti pyrkii selvittämään vastaanottajan voimassaolevan osoitteen ja lähettää kirjeen edelleen tähän osoitteeseen. Jos vastaanottajan osoite ei selviä Postin käytettävissä olevista tiedoista, lähetys palautetaan kuoreen merkittyyn lähettäjän osoitteeseen.

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä Postin asiakaspalveluun tällä lomakkeella.

Jos lähetyksesi on vahingoittunut kuljetuksen aikana, saatat olla oikeutettu korvaukseen. Lisätietoja korvausperusteista löydät täältä.